tag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post4587664491746634920..comments2023-09-22T14:24:22.639+02:00Comments on Jedz, nie krzywdź, kochaj: Agawa, czosnek i sos sojowyGuniahttp://www.blogger.com/profile/14710925826661815275noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-16359773842549856252012-07-11T21:26:34.059+02:002012-07-11T21:26:34.059+02:00Dlatego syrop z agawy będzie dla Ciebie lepszym ro...Dlatego syrop z agawy będzie dla Ciebie lepszym rozwiązaniem ;)Guniahttps://www.blogger.com/profile/14710925826661815275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-85262847047862790872012-07-11T18:06:12.985+02:002012-07-11T18:06:12.985+02:00kurczę, najgorzej, że ja nie przepadam za miodem.....kurczę, najgorzej, że ja nie przepadam za miodem... :DSmaKokosahttps://www.blogger.com/profile/02765262971071703162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-57200003904436915452012-07-09T18:02:38.415+02:002012-07-09T18:02:38.415+02:00Jeszcze nie próbowałam, chociaż sporo osób go robi...Jeszcze nie próbowałam, chociaż sporo osób go robiło na wiosnę. Na pewno też się w końcu skuszę :)<br />Z tymi serami to ogólnie sporo zamieszania. Wydają się niezbędne, a jakoś szybko przestaje się za nimi tęsknić jak już się je odstawi :)Guniahttps://www.blogger.com/profile/14710925826661815275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-9987903382601542632012-07-09T11:34:29.029+02:002012-07-09T11:34:29.029+02:00a próbowałyście miodu wegańskiego można robić z mn...a próbowałyście miodu wegańskiego można robić z mniszka lekarskiego jest bardzo dobry i wychodzi tani :) Ja też myślałam, że nigdy nie wytrzymam bez serów pleśniowych, zółtego itd. a teraz nie wyobrażam sobie jak mogła jeść żółty ser obtaczany w jajku i bułce i smażony na oleju? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11537321180817266030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-27024897932243920292012-07-09T09:25:33.666+02:002012-07-09T09:25:33.666+02:00Jak go spróbujesz to będzie coś w stylu "Once...Jak go spróbujesz to będzie coś w stylu "Once you go agave, you never go back" ;) Jest pyszny, słodki i smaczniejszy od miodu.Guniahttps://www.blogger.com/profile/14710925826661815275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-60643392898170704502012-07-09T06:10:56.084+02:002012-07-09T06:10:56.084+02:00Początkowo myślałam, że to będzie wege tatar ;) a ...Początkowo myślałam, że to będzie wege tatar ;) a tu nie! Nie jadłam nigdy syropu z agawy. Będę musiała kiedyś spróbować, zastanawia mnie jego smak.SmaKokosahttps://www.blogger.com/profile/02765262971071703162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-75223872172365706812012-07-08T23:47:21.806+02:002012-07-08T23:47:21.806+02:00Chyba do bardziej zasadniczych. Zwłaszcza do ryżu,...Chyba do bardziej zasadniczych. Zwłaszcza do ryżu, bo jest dosyć słodki i "ciężki".<br />Ja z kolei miałam trzy wielkie miłości - masło, śmietanę i żółty ser. Twierdziłam, że weganizm to nie dla mnie właśnie dlatego, że bez nich nie wyobrażam sobie życia... decyzja przyszła błyskawicznie i nawet nie zdążyłam za nimi zatęsknić :) Chociaż wędliny sojowe, sery Cheezly i mnogość śmietan roślinnych bardzo mi w tym pomogły.Guniahttps://www.blogger.com/profile/14710925826661815275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-168234271806199035.post-90456182858788207992012-07-08T22:07:50.318+02:002012-07-08T22:07:50.318+02:00Kiedyś wydawało mi się, że umrę (mentalnie) bez bi...Kiedyś wydawało mi się, że umrę (mentalnie) bez białego sera i jajek, które mogłam jeść codziennie, że strasznie będzie mi ich brakowało. Szczerze mówiąc jestem zaskoczona, jak bezproblemowo i łatwo adaptuję się "jedzeniowo" do nowych warunków. Nie brakuje mi niczego, ze dwa lata temu jeszcze regularnie kupowałam sojowe wędliny i kiełbasy plus margarynę wege żeby wciągać kanapki, a teraz to wypadło kompletnie z mojego jadłospisu i zero sentymentów ;) <br />A co do sosu - nie próbowałam takiego, czy myślisz, że on się nadaje do sałaty jako dressing czy raczej do bardziej zasadniczych potraw?Trzydziestoletnia panna bez dzieckahttps://www.blogger.com/profile/14364519061274495967noreply@blogger.com