Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

wtorek, 17 lutego 2015

Spaghetti aglio e olio e peperoncino

Przez długi czas było to jedyne danie, które mogłam jeść w restauracjach włoskich. Potem okazało się, że gluten nie jest mim sprzymierzeńcem i nawet to wypadło. Za to w domu na bezglutenowym makaronie jest to szybki i pyszny obiad.

Składniki:
1 papryczka chili
3 ząbki czosnku
125ml oliwy 
Pęczek pietruszki

Oliwę podgrzewamy na patelni. Dodajemy czosnek i chili i podsmażamy około 2 minut. Po wymieszaniu wszystkiego z makaronem posypujemy danie pietruszką i ewentualnie wegańskim parmezanem. 
Pycha :)

Oczywiście u mnie makaron bezglutenowy Schar, ale na zwykłym smakuje równie dobrze ;)

2 komentarze:

  1. Oj, wszelkiego rodzaju makarony to ja lubię. Bardzo apetycznie wygląda Twoja propozycja !

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę spróbować!! Dzięki za pomysł na szybko obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*