Smak - ryż, banan i kakao :) Mniam! Chociaż jak dla mnie troszkę zbyt słodki.
Kolejka ciągnie się poza lodziarnią. Ludzie stoją na ulicy i ścieżce rowerowej dla tych lodów :)
Po powrocie do domu sama zrobiłam wegańskie lody.
Składniki:
Kubek namoczonych przez kilka godzin orzechów nerkowca
Duże, soczyste mango
Szklanka wegańskiej śmietanki do ubijania (jeśli macie zwykłą śmietanę owsianą to polecam dodać sporo brązowego cukru lub innego słodzika)
Kawałki czekolady
Wszystko trzeba zblendować na gładką masę i wstawić do zamrażalnika. Dobrze, że jest kilka razy wyjąć lody i wymieszać, żeby nie zmarzły na kamień.
Wyszły naprawdę smaczne :)
Przy okazji jakiegoś wypadu do Poznania muszę koniecznie wpaść. A jak dieta bezglutenowa, jest Ci już trochę łatwiej? Ja od trzech miesięcy też bez glutenu, ale raczej z wyboru, choć po mąkach, chlebach itp. czuję się fatalnie. Ale tak jak pisałaś wcześniej, rezygnacja z konieczności to jednak inna sprawa.
OdpowiedzUsuńBywało lepiej :P Najgorsze jest to, że zapominam o tym często i w połowie drogi kanapki do otworu gębowego mój Mąż musi na mnie krzyczeć "GLUTEN!" xD Ale oswajam się powolutku ;)
UsuńA lody polecam, słodkie, ale smaczne :)