Pierwsze co mnie zaintrygowało to serki śniadaniowe na słodko. Sprawdzają się idealnie zamiast twarożku na słodko, lub serka homogenizowanego.
Oczywiście okazało się, że nie mam składników na żaden z przepisów, więc improwizowałam :)
Wzięłam pół kostki silken tofu, pastę waniliową, cukier brązowy, kapkę waniliowego mleka sojowego (odrobinkę, żeby nie było zbyt rzadkie). Wszystko wymieszałam i wyszedł bardzo smaczny śniadaniowy serek :)
Ekspresowe i bardzo smaczne śniadanko :)
Ta waniliowa pasta - co to za cudo?
OdpowiedzUsuńGdzie można kupić i za ile?:)
To jest ekstrakt waniliowy w formie gęstej pasty :) Kupiony w "Piotrze i Pawle", ale na tyle dawno temu, że nie pamiętam ceny :/
UsuńKsiążka jest fajna, robiłam z niej już kilka potraw i są fajne.
OdpowiedzUsuńMuszę wreszcie kupić silken tofu, bo jest tam sporo ciekawych pomysłów na desery :D
można też użyć zwykłego tofu (ja używałam Polsoi) i do miksowania dodać trochę mocno schłodzonej wody niegazowanej. Nie kupuję za często tofu jedwabistego, bo jak dla mnie ma zaporową cenę, a zwykłe też się sprawdza i jest o połowę tańsze.
UsuńIndeed that is quite unexpected -- and sounds delightful! Like a cross between frosting and pudding! :D
OdpowiedzUsuń