Dzisiaj wrzucam tylko szybki sposób na owocowy jogurt na bazie naturalnego jogurtu sojowego.
Dwa nieduże jabłka, jeden owoc kaki, jogurt sojowy i syrop klonowy.
Owoce kroimy na kawałki, zalewamy jogurtem i syropem.
Wszystko miksujemy i jeśli lubimy dodajemy przyprawę do deserów z kardamonem.
Jogurt pierwsza klasa :)
Bardzo fajny pomysł, musi smakować rewelacyjnie ;)
OdpowiedzUsuńZgadza się, jest pyszny ;)
UsuńMuszę spróbować, chociaż nigdzie dotąd nie widziałam jogurtu sojowego... Może spróbuję z jogurtem owsianym własnej produkcji :)
OdpowiedzUsuńNa pewno też będzie pyszny :)
UsuńA masz już jakieś przepisy wegan na święta? ;-) Ja przeszukuję internet i wymyślam.
OdpowiedzUsuńPytam, bo to będzie moje pierwsze Boże Narodzenie bez ryb i w dodatku vegan. Z czego się bardzo cieszę. :) Także miło zawsze poznać czyjeś menu na świąteczny stół.
W planach jest bigos, pierogi z kapustą i grzybami, mini tofurniki, babeczki waniliowe, "ryba" po grecku na granulacie sojowym, Baileys z poprzedniego posta i krokiety z orzechów włoskich mojej mamy :) Nikt chyba nie będzie głodny!
UsuńTo też jest moje pierwsze wegańskie Boże Narodzenie :D Trzymam kciuki za udane święta!
brzmi bardzo bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńO jaaaa, gdzie dostałaś sojowy jogurt?
OdpowiedzUsuńZamówiłam na evergreen.pl ale można je dostać z seci sklepów Alma lub w sklepach ze zdrową żywnością :)
UsuńYUM! Cardamom is my favorite spice, and this looks like one of the yummiest ideas I've ever even heard of! Hopefully I can try it TONIGHT!!! Thank you, once again. :)
OdpowiedzUsuń