Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

środa, 19 grudnia 2012

Jogurciku?

Ostatnio zajmuję się zbieraniem ciekawych wegańskich przepisów na Święta. Zwłaszcza, że 25ego czeka nas nalot znajomych, którzy chcą spróbować wegańskich dań. Musze stanąć na wysokości zadania, co zarówno mnie ekscytuje i stresuje ;)

Dzisiaj wrzucam tylko szybki sposób na owocowy jogurt na bazie naturalnego jogurtu sojowego.


Dwa nieduże jabłka, jeden owoc kaki, jogurt sojowy i syrop klonowy.

Owoce kroimy na kawałki, zalewamy jogurtem i syropem.


Wszystko miksujemy i jeśli lubimy dodajemy przyprawę do deserów z kardamonem.

Jogurt pierwsza klasa :)


10 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł, musi smakować rewelacyjnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować, chociaż nigdzie dotąd nie widziałam jogurtu sojowego... Może spróbuję z jogurtem owsianym własnej produkcji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A masz już jakieś przepisy wegan na święta? ;-) Ja przeszukuję internet i wymyślam.
    Pytam, bo to będzie moje pierwsze Boże Narodzenie bez ryb i w dodatku vegan. Z czego się bardzo cieszę. :) Także miło zawsze poznać czyjeś menu na świąteczny stół.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W planach jest bigos, pierogi z kapustą i grzybami, mini tofurniki, babeczki waniliowe, "ryba" po grecku na granulacie sojowym, Baileys z poprzedniego posta i krokiety z orzechów włoskich mojej mamy :) Nikt chyba nie będzie głodny!
      To też jest moje pierwsze wegańskie Boże Narodzenie :D Trzymam kciuki za udane święta!

      Usuń
  4. brzmi bardzo bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  5. O jaaaa, gdzie dostałaś sojowy jogurt?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zamówiłam na evergreen.pl ale można je dostać z seci sklepów Alma lub w sklepach ze zdrową żywnością :)

      Usuń
  6. YUM! Cardamom is my favorite spice, and this looks like one of the yummiest ideas I've ever even heard of! Hopefully I can try it TONIGHT!!! Thank you, once again. :)

    OdpowiedzUsuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*