Już kilka miesięcy wcześniej testowałam przepis na risotto na białym winie, które bardzo przypadło mi do gustu. Regularnie je robię, bo jest pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Tym razem zrobiłam wariację na ten temat. Postanowiłam nafaszerować nim paprykę ;)
Przepis na risotto pod linkiem. Przyda się dodatkowo substytut sera (u mnie nadużywany ostatnio Cheezly PepperJack), którym przekładamy warstwy risotto w papryce. Papryczkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut. Efektowne i smacznie danie gotowe :)
Super! Uwielbiam faszerowaną paprykę. A z takim nadzieniem musi smakować wyśmienicie!
OdpowiedzUsuńA i owszem :) Dziękuję za słowa uznania!
UsuńOne mówią zjedz mnie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, www.smakokosa.blogspot.com
I dlatego je zjadłam :D
UsuńNie dziwię się. :D A studiowanie, przecież przed Tobą, wszystko można zacząć :)
UsuńPlanuję magisterskie zrobić z dietetyki, ale dopiero za rok :)
Usuń