Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

czwartek, 14 czerwca 2012

Faszerowane papryki

Już kilka miesięcy wcześniej testowałam przepis na risotto na białym winie, które bardzo przypadło mi do gustu. Regularnie je robię, bo jest pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Tym razem zrobiłam wariację na ten temat. Postanowiłam nafaszerować nim paprykę ;)


Przepis na risotto pod linkiem. Przyda się dodatkowo substytut sera (u mnie nadużywany ostatnio Cheezly PepperJack), którym przekładamy warstwy risotto w papryce. Papryczkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 15 minut. Efektowne i smacznie danie gotowe :)

6 komentarzy:

  1. Super! Uwielbiam faszerowaną paprykę. A z takim nadzieniem musi smakować wyśmienicie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A i owszem :) Dziękuję za słowa uznania!

      Usuń
  2. One mówią zjedz mnie ;)
    Pozdrawiam, www.smakokosa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I dlatego je zjadłam :D

      Usuń
    2. Nie dziwię się. :D A studiowanie, przecież przed Tobą, wszystko można zacząć :)

      Usuń
    3. Planuję magisterskie zrobić z dietetyki, ale dopiero za rok :)

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*