Jego olbrzymim plusem jest dowolność smaków jakie może mieć, ponieważ można w nim wykorzystać wszystkie zioła i przyprawy jakie tylko przyjdą Wam do głowy. Ja zrobiłam wersję podstawową z dużą ilością czosnku. Koperek i pomidor też się świetnie komponowały na kanapce z prawdziwego chleba na zakwasie.
Bardzo, bardzo mocno polecam :)
Świetny dodatek stanowiła herbata miętowo-czekoladowa :)
Od dzisiaj jestem wielką fanka tego serka!
Hmm.. da się to zrobić z płatków migdałowych? :>
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc to nie mam pojęcia :P Pozostaje spróbować!
Usuń:> ostatnio sama się raczyłam podobną pastą- tym razem na słodko- z rodzynkami, orzechami.. pyszna przekąska:) Twoja wersja jest również bardzo interesująca:) mmm
OdpowiedzUsuńTeż mi przyszło do głowy, żeby spróbować go na słodko, ale to już następnym razem :)
UsuńOh my goodness, this recipe looks AMAZING! I absolutely must try it. I've never made my own vegan cream cheese before, but I am always craving something savory and creamy -- just like this! Brava, my dear, I am so inspired by your delicious looking work. :)
OdpowiedzUsuńYou really should try it :) It's simple and delicious! Thank you for your nice words :)
UsuńO tak, serki z orzechów i migdałów to wypas :)
OdpowiedzUsuńps. Cały czas czaję się na te Twoje kanapki z poprzedniego posta, wyglądały fantastycznie!
Nie czaj się tylko je rób!!! :D
Usuńprzepraszam bardzo, a skad ty masz herbate mietowo czokoladowa? czy ja sie takiej u Ciebie napije? przeczytam mojego komenta na moim blogu!
OdpowiedzUsuńmilej wycieczki!
aha, mam super przepis, jest wege, ale skladniki na niego mozesz miec tylko Ty, wiec moze popelnimy go next week? buziakiii!
Moja Droga, herbata z Holandii z czasów kiedy jeszcze miał mi kto ją przywozić ;D Jak chcesz się jej napić to musisz szybko się zjawić, bo już jest na wykończeniu.
UsuńA przepis na co? I jakie składniki, bo musze wiedzieć w co się zaopatrzyć :)
migdały to orzechy i jakby nie było, są dosyć cięzko strawne, jak jest z tym serkiem? ;)
OdpowiedzUsuńAle wygląda jak zwykły ser, musi być pyszny.. ;)
Nigdy w życiu nie odczułam żeby migdały były ciężkostrawne. Serek jest lekki i bardzo smaczny :)
Usuń