Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

niedziela, 4 listopada 2012

A na chandrę czekolada i krem kasztanowy

Posłuchałam się Was i dziś na śniadanie zrobiłam słodkiego shake'a.


Shake na chandrę i brzydka pogodę ;)

2 banany
Szklanka naturalnego mleka ryżowego
Łyżka kremu z kasztanów
1/4 tabliczki gorzkiej czekolady
Garść płatków
Opcjonalnie wegańska bita śmietana

Banany, mleko, czekoladę i krem z kasztanów łączymy ze sobą za pomocą blendera.
Na górę kładziemy płatki i ewentualnie bitą śmietanę.

Wygląd ma to mało atrakcyjny, ale smak poprawi humor nawet największej marudzie. Uwaga specjalnie dla Kawy (i innych, którzy nie lubią gorzkiej czekolady) - w tym shake'u nie czuć, że czeko jest gorzka ze względu na słodycz bananów :)
Po takim śniadaniu aż chce się wstać i zając czymś pożytecznym :)



10 komentarzy:

  1. Często jest tak, że jak wygląda mało atrakcyjnie to jest pyszne. :) A kremu z kasztanów nigdy nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo jest pyszny! Ja kupiłam Bonne Maman w Delimie, ale jest dostępny z innych sklepach :)

      Usuń
  2. shake z kasztanów? Brzmi nieźle ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I nieźle smakuje :) Uwielbiam kasztany w każdej postaci!

      Usuń
  3. sama kasztany zbieralas w parku? :P

    OdpowiedzUsuń
  4. heheh cukrzyca w shake'u xD
    nie no, raz na jakiś czas, na chandrę, oczywiście że można :p na pewno przepyszny jest, czekolada, banany i krem kasztanowy to mega dobre kombo :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha, doskonałe określenie :D Chociaż nie do końca prawdziwe, bo shake nie był dodatkowo dosładzany.

      Niestety Twój komentarz pod serkiem z migdałów niechcący mi się wykasował :( Przepraszam.

      Usuń
  5. Zaciekawil mnie dodatek kasztanow :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobrze smakował ten krem :)

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*