Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

poniedziałek, 7 maja 2012

Sos "serowy"

Jak się okazuje można zrobić sos serowy bez sera i mleka :D Ten jest doskonały! Ponownie skorzystałam z przepisu z Puszki. Dodatkowo poczułam potrzebę zjedzenia kaszy gryczanej. Bardzo dobre połączenie.


Pod sos wrzuciłam trochę Cheezly i Daiya i już w ogóle się zakochałam w tym smaku ;)

Ostatnio wykorzystuję przepisy innych, ale chyba wreszcie sama coś fajnego wymyślę :)

6 komentarzy:

  1. wow, naprawdę smakuje serkiem czy to taka metafora? Wygląda naprawdę fajnie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę smakuje serkiem :) Jeśli kojarzysz dipy to nachos z Lidla (był jeden serowy) to jest właśnie ten smak :) Nadaje się więc również do chipsów!

      Usuń
  2. Skąd miałaś ser Daiya? W Pl dorwałaś?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety nie, Teściowa przywiozła mi Z USA 3 opakowania :) Zniknęły błyskawicznie, bo jest naprawdę smaczna.

      Usuń
    2. aaa, no właśnie. Słyszałam, że cheezly nie ma szans przy Daiya :)

      Usuń
    3. Nie ma najmniejszych, chociaż od jakiegoś czasu jestem fanką Cheezly PepperJack i nawet bez dostępu do Daiya jestem zadowolona ;)

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*