Ta sałatka została dla mnie przygotowana przez Męża na kolację (chyba się chciał odwdzięczyć za naleśniki ;)). Sama bym pewnie nie wpadła na połączenie takich produktów, ale On w gotowaniu ma większe doświadczenie i pomysły zazwyczaj genialne. Pycha.
Co zostało użyte w tej sałatce?
1 gotowany ziemniak, pokrojony w talarki i usmażony.
1 cebula
1 pomidor
kiełki rzodkiewki
kawałek "sera" Cheezly o smaku Cheddar'a
2 łyżeczki śmietany wegańskiej (w tym przypadku była to sojowa CreSoy)
Przyprawy - sól, pieprz, pieprz cytrynowy
Roszponka
Cebulę, pomidora, Cheezly i śmietanę mielimy za pomocą blendera na gładką masę. Dodajemy kiełki rzodkiewki, przyprawy i mieszamy. Do tego umieszczamy w sałatce talarki i na samą górę kładziemy roszponkę. Polecam spróbować, bo jest doskonała.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*