Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

piątek, 11 stycznia 2013

Dobrze, ze są gotowce - pizza

Na zimowe dni, kiedy snuję się z kąta w kąt i nie mam siły na nic, najlepsze są dania szybkie. W "Piotrze i Pawle" dostałam dzisiaj ciasto na pizzę, więc wykorzystałam je od razu po powrocie do domu.


Pizza z gotowym sosem ze słoika (jestem leniem! ;D), suszonymi pomidorami w oliwie, wega salami, Cheezly PepperJack i wegańskim serem do pizzy (no name), a jako "wisienka na torcie" wystąpiła rukola. Obiad był gotowy w 15 minut. Sos czosnkowy: śmietana migdałowa, łyżka wegańskiego majonezu, pieprz cytrynowy, dwa ząbki czosnku i wyciśnięte pół cytryny. Do popicia piwo czekoladowe (mniam!)


Czuję się syta i zadowolona :) Teraz czeka mnie góra naczyń do zmycia... a tak mi się nie chce! :P

3 komentarze:

  1. Podziwiam Cię, wszystko, co do joty, wegańskie. Daleko mi jeszcze do tego etapu. A swoją drogą interesujące piwo, czy jest z alkoholem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naprawdę nie ma czego podziwiać :) Weganizm wydaje się trudny tylko w teorii. A piwko alkoholowe, ale już nie pamiętam ile miało %.

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*