Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

poniedziałek, 7 stycznia 2013

Niedzielne pyszności

Niedziele uwielbiam między innymi za to, że jest to jedyny dzień w tygodniu, gdy mogę namówić Męża na przygotowanie czegoś pysznego. Wczoraj nawet szczególnie nie musiałam namawiać :)
Najpierw zrobił mi pyszne grillowane kanapki z pastą z awokado (z dużą ilością czosnku), smażoną czerwoną cebulką, smażonym marynowanym tofu, pietruszką i pomidorami.


Wybaczcie kiepskie zdjęcia. Musze wreszcie zacząć je robić aparatem innym niż ten w telefonie.


A na obiad były pieczone ziemniaczki w oliwie z majerankiem i solą. Sos to beszamel na mleku ryżowym (przyprawiony białym pieprzem, gałką muszkatołową, solą)  z groszkiem, brokułami, kalafiorem, kapustą. Sos uzyskał postać kremu przez użycie blendera ;)


Ostatnio jednak mam słaby apetyt. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo kilka fajnych przepisów czeka na wypróbowanie :) Stay tuned!

10 komentarzy:

  1. O, bardzo podoba mi się taki zielony beszamel, a jak ładnie kremowo gęsto wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. zielony beszamel to jest coś!
    pozdrawiam ciepło,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmmmmmmm, to już wiem co zrobię dziś na obiad:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Sprzedaj mi proszę patent na smaczną pastę avokado do kanapek, bo póki co, to nie mogę powiedzieć żebym była fanką tego "przysmaku" ... :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Awokado, czosnek, sporo soli, pieprz i sok z cytryny. Ale moje odczucia są mocno subiektywne, bo uwielbiam awokado w każdej postaci :)

      Usuń
    2. Jutro wypróbuję do grzanki na śniadanie, mam jedno przejrzałe avokado na które nie miałam pomysłu... ;) thx:*

      Usuń
    3. :D daj znać czy się przekonałaś!

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*