Do tego upiekłam sobie ziemniaczki z Cheezly BlueCheese i sosem.
Sosik to śmietana owsiana, czosnek, szczypiorek, biały pieprz i sól. Yum!
Boję się czasów kiedy wszystko znowu będzie mrożone lub z supermarketu :/ Czemu nie możemy mieć świeżych owoców na straganie cały rok? Ech...
Możemy mieć je cały rok ale w scenariuszu gdzie nie ma 4 pór roku albo w takim, w którym nasiona warzyw i owoców będą tak kosmicznie zmodyfikowane, że urosną nawet na 9cm warstwie śniegu. Jesteś pewna, że tego właśnie chcesz... ?
OdpowiedzUsuńanymore
Oczywiście, że nie. To było raczej takie tęskne westchnienie do świeżego pokarmu, nie zachęta do prac nad tym w laboratorium ;)
UsuńUwielbiam fasolkę szparagową z bułeczką! :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńNajsmaczniejsze są te proste przepisy. Fasolka to absolutny hit ;)
UsuńO pychotka :) Uwielbiam fasolkę szparagową, nawet samą od razu po ugotowaniu :D
OdpowiedzUsuńCo skłoniło Cię do bycia weganką? Nie bardzo rozumiem tę ideologię, bo dlaczego nie można pić mleka od zwierząt, skoro w żaden sposób ich to nie krzywdzi? Tak samo z masłem, miodem. Rozumiem wegetarianizm, bo tutaj chodzi o mięso, z powodu którego zwierzęta giną, ale jeśli nic złego im się nie dzieje, to dlaczego unikać tych produktów?
OdpowiedzUsuńNiestety masz bardzo mylne pojęcie o pozyskiwaniu mleka. Ten przemysł jest równie okrutny co przemysł mięsny. Żeby więcej zrozumieć polecam obejrzeć ten wykład:
Usuńhttp://www.youtube.com/watch?v=t3DPCQjlanM&list=FL3bLeK0KLUg6fzbSEeUPP4g&index=3&feature=plpp_video
:) trochę czasu zajmuje, ale na pewno nie jest to czas zmarnowany.
Pozdrawiam :)