Happy Cow

HappyCow's Compassionate Healthy Eating Guide

poniedziałek, 30 lipca 2012

Quiche od Matki Weganki

Dzisiaj zrobiłam obiad zainspirowany tym przepisem, który podpatrzyłam u Matki Weganki. Niestety mąka kukurydziana nie należy do moich przysmaków. Poza tym przepis jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.


Wprowadziłam kilka małych zmian. Użyłam śmietany Valsoia, którą uwielbiam do gotowania zamiast przygotować własną (ach, to lenistwo ;)). Wymieszałam słodką i ostrą paprykę i użyłam jedną większą cukinię zamiast dwóch średnich ;P Poszalałam.

A teraz zabieram się za drugie podejście do sernika z tofu :) Mam zamiar nim poczęstować gości. Ciekawe czy im przypadnie do gustu.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam Cię i Twoje przepisy :) ślinka mi leci.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :***** Dziękuję. Za ten przepis trzeba akurat dziękować Matce Wegance.

      Usuń

Po sygnale zostaw wiadomość ;) *beep*